HOLD SLIDGIGTEN VÆK MED MOTION.

Ja lyder det ikke godt, og så er det ikke engang løgn.
Så, vil du forebygge ondt i knæet, krumme fingre eller smerter i hoften. Så er det nu du skal igang.

Et skræmmende tal: Ca.300.000 danskere lider af slidgigt og flere er i risikogruppen for at udvikle sygdommen. Og netop derfor skal man bruge kroppen aktivt. Motionen bevirker ganske enkelt at, den er forebyggende på mange typer slidgigt (artrose).

Rådet om træning gælder også, hvis du allerede har fået slidgigt, da man har fundet ud af, at man skal træne så meget som muligt. Man skal dog tage hensyn til sit problem.
Husk derfor: At træne styrke og kredsløb, eventuelt i vand, hvor belastningen af leddet er mindre.

Træningen er især vigtig, hvis du er i risikogruppen for at udvikle slidgigt og hvis du har haft ledskader før, hvis der er slidgigt i familien, eller hvis du er overvægtig.

Hvis du derimod ikke motionerer, kan du ende i en negativ spiral, i kraft af at man ikke bevæger sig, er man også i risiko for diabetes, hjerte-kar-sygdomme og forskellige typer for kræft. Og når man først får artrose, så bevæger nogle sig mindre, fordi det gør ondt

En anden fælde er, at folk overdriver motionen.
For man skal hverken opgive, hvis man ikke kan leve op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger om 30 minutters motion, eller fordi man tidligere har løbet 30 kilometer om ugen, men i dag kun kan gå to kilometer.

Husk: Det er bedre at lave lidt end ingenting. Desuden har man det godt efter en god gang motion.

Og så give det færre sygedage…